Нови разкрития за личния живот на Франсоа Оланд
Нови разкрития за личния живот на Франсоа Оланд / снимка: Guliver/Getty Images

Само седмица след като френското списание "Клоузър" публикува снимки, които според него доказвали любовната връзка на френския президент Франсоа Оланд с Жули Гайе, в днешния си брой изданието, което актрисата съди за клевета, излиза с нови разкрития, съобщават вестниците "Фигаро" и "Кориере дела сера".

Връзката между Оланд и Гайе датирала от две години, посочва "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Двойката се запознала в ресторант в Париж и Гайе веднага била очарована от скромния Оланд. Дотогава тя била поддръжничка на Сеголен Роаял, бившата приятелка на Оланд, от която той има четири деца.

Според "Клоузър" от 2011 г. досега Оланд и Гайе са използвали два апартамента в Париж, за да се срещат и дори са прекарали няколко уикенда в Южна Франция. Именно управителят на хотела в Южна Франция, където са отсядали, разкрил аферата.

През двете години връзката на Оланд с Гайе била белязана от раздели и сдобрявания. Официалната приятелка на президента Валери Трирвильор знаела за аферата и успяла да ги раздели веднъж. След тази първа раздяла двойката отново се събрала и докато Трирвильор почивала през лятото на 2013 г. сама в Гърция, Оланд и Гайе били в град Тюл, в департамента Корез, Франция, и дори не се стеснявали да излизат на обществени места и да пазаруват, пише "Фигаро".

По повод здравословното състояние на френската първа дама в. "Кориере дела сера" посочва, че тя ще бъде изписана скоро и че лекарите не разрешавали свиждане на Оланд, но той се информирал подробно за здравето й и дори се срещнал с лекуващите я медици.

В. "Фигаро" цитира няколко версии за внезапното влошаване на здравето на Трирвильор. Според едната тя не е получила нервна криза, а просто кръвното й налягане било много ниско. Според друга тя прекалила с успокоителните, които взела, когато Оланд я предупредил, че сп. "Клоузър" ще публикува нещо скандално срещу него.

Според в. "Фигаро" отношенията между Оланд и Трирвильор са се влошили доста отдавна, след посланието в Туитър, което Трирвильор изпрати в подкрепа на опонент на Сеголен Роаял в битката за парламента. После Трирвильор изнервила президента с реакцията си относно експулсирането на косовската ромка Леонарда. След експулсирането журналистката заявила, че е изумена от изгонването на момичето.

Цялата история стана повод за в. "Фигаро" да анализира склонността на французите да вярват в слухове. Допитванията на общественото мнение във Франция показват, че 42 процента от французите им вярват.

Освен това най-упоритите в последно време слухове във Франция са четири, отбелязва "Фигаро". На първо място е смъртта на идола на тийнейджърите Джъстин Бийбър, на второ - че крокодили обитават канализацията на Париж, на трето - че в Google французите най-често търсят информации за секса и четвъртият - че френският департамент Сен-Сен-Дьони плащал на властите на останалите департаменти, за да приемат имигрантите, които първоначално се били заселили на негова територия.