Нови израелски атаки над Газа
Нови израелски атаки над Газа / снимка: Reuters

Израелски самолети нападнаха тази нощ обекти в южната част на сектора Газа, след като от този район срещу територията на Израел бяха изстреляни ракети, съобщи АФП. Самолетите атакували подземен тунел в района на Рафах на границата с Египет. По първоначални сведения няма жертви.

Израелски военен източник потвърдил, че тази нощ са били бомбардирани тунели, „използвани от палестински екстремисти за контрабанда на оръжие". Същият източник подчертал, че нападението е и реакция на зачестилите ракетни нападения от позиции в Газа срещу израелски обекти. Според АФП от четвъртък до снощи от Газа са били изстреляни общо девет ракети. Единствената жертва е тайландски работник, нает във ферма в южната част на Израел, уточнява БТА.

В следобедните часове днес палестински бунтовници изстреляха ракета от Ивицата Газа към Израел. Ударът не е нанесъл щети, тъй като се взривил в поле извън града, обявиха от израелската полиция. "Ракетата е била изстреляна „в посока град Сдерот", който се намира близо до границата с Газа, но не причинила никакви щети", съобщи говорителят на полицията Мики Розенфелд.

Секторът Газа е изцяло под контрола на ислямисткото движение „Хамас". То пое властта след преврат през юни 2007 г, посочва АФП.