Нови инциденти по време на протестите в Атина
Нови инциденти по време на протестите в Атина / снимка: БГНЕС

Напрежение възникна по време на днешните протести на младежи в района на обществения парк Марсово поле в Атина, информира БГНЕС, позовавайки се на публикации в електронния сайт на вестник"Нафтемборики". Там бяха изтласкани от полицията участниците в митинга пред съдебната сграда на бившия факултет Евелпидес, в която миналата седмица започна делото срещу полицая, застрелял 15-годишния Александрос Григоропулос на 6 декември.

По време на митинга пред съдебната сграда младежите хвърляха пакети с брашно и яйца срещу полицаите, които ги отблъснаха и протестиращите отстъпиха в района на парка Марсово поле.

Междувременно на булевард "Михалакопулос" група младежи подпали кола на силите за борба с масовите безредици. Според очевидци шофьорът е изскочил от колата секунди преди тя да бъде обхваната от пламъците.

Окупирана от членове на движението "Въстанали работници" е сградата на най-големия гръцки синдикат – Общата конфедерация на труда /ГСЕЕ/. Запитан от журналисти, правителственият говорител Евангелос Андонарос, заяви, че "нищо не може да оправдае" днешната акция на студентите, които разпънаха върху скалите на Акропола пано с надпис "Съпротива", изписан на няколко езика. Говорителят изтъкна, че подобни действия очернят международния имидж на Гърция.