Нова ислямистка групировка заплашва с атентати
Нова ислямистка групировка заплашва с атентати / снимкa: БГНЕС

Водачът на групировката "Ислямска държава в Ирак" заплашва в аудиозапис с нови атентати срещу вероотстъпниците, както нарича иракските сили за сигурност. Това съобщи американската организация за наблюдение на ислямистки уебсайтове, цитирана от Франс прес.

В посланието Абу Омар ал Багдади казва, че е създадена нова бойна група - "Бригадите ас Садик" - за борба срещу всички вероотстъпници и предатели", посочва "Сайт инститют".

Той предупреждава за кампания, която ще приключи на 20-ия ден от месец мухарам от мюсюлманския календар, което съответства на 29 януари, отбелязва източникът.

Кампанията ще се основава на бомбени атентати, а нейна мишена ще бъдат вероотстъпниците в униформи и всички, които се бият на страната на окупаторите. Всеки боец ще взриви най-малко три бомби до края на кампанията, казва Багдади, цитиран от Ройтерс. Това е първото послание на лидера на "Ислямска държава в Ирак", откакто на 22 октомври водачът на Ал Кайда Осама бин Ладен призова в аудиозапис иракските бунтовнически командири да се обединят за борба с коалиционните сили, отбелязва АФП.

Подобен призив Багдади отправи в средата на септември, отбелязвайки началото на ислямския свещен месец Рамадан, допълва Ройтерс.