Нова бомбена атака срещу влак в Русия
Нова бомбена атака срещу влак в Русия / cнимка: Reuters

Експлозия разтърси железопътна линия в кавказкия регион на Русия Дагестан, предаде АФП.„Релсите бяха разтърсени от експлозия преди преминаването на влак, пътуващ от Тюмен за Баку. Влакът не е дерайлирал, макар че локомотивът е влачил вагоните около 150 м по повредените релси", съобщава представител на местната милиция.

Няма жертви и пострадали при инцидента. На мястото са пристигнали служители на правоохранителните органи. Обстановката се уточнява.

Експлозията е станала в 6.00 ч. сутринта местно време на 2354-ия километър от линията Москва-Баку. Взривното устройство е избухнало под електрическия локомотив на пътнически влак с осем вагона. Локомотивът е повреден. Композицията е останала на мястото на инцидента.

Атаката последва, след като в петък бомба уби 25 пътници на експресен влак, пътуващ от Москва за Санкт Петербург. Съседната на Дагестан Чечня беше арена на два кървави локални конфликти след разпадането на СССР през 1991 г. и въстание с ниска интензивност продължава в региона дори след края на военните действия.