Нов женски скандал се завихря около Берлускони
Нов женски скандал се завихря около Берлускони / снимка: БГНЕС

Римската прокуратура започна предварително разследване във връзка със зачестилите случаи на използване на правителствени самолети за превозването на млади жени до частната вила на италианския премиер Силвио Берлускони, пише La Repubblica.

Няколко такива самолета са транспортирали десетки "засукани бамбини" до Сардиния, където се намира вилата на Берлускони. Те са били докарани "за участие в десетдневни мероприятия по случай Нова година".

Само за първото тримесечие на 2009 г. броят на полетите на правителствените самолети е бил три пъти повече в сравнение със същия период през 2008 г., когато премиер на Италия бе Романо Проди. В тази връзка трябва да се отбележи, че скоро след връщането си на премиерския пост, Берлускони инициира приемането на поправка в закона, смекчаваща правилата относно ползването на правителствени самолети за частни нужди от страна на премиера.

Новите правила позволиха на най-богатия човек в Италия и ръководител на правителството да вози на самолетите свои приятели. Скандалът гръмва още преди да е заглъхнал предишният с 18-годишната Ноеми Летиция, с главно действащо лице отново Берлускони.