Нов задържан за обира на турнир за покер в Берлин
Нов задържан за обира на турнир за покер в Берлин / снимки: Reuters

Полицията арестува още един младеж, заподозрян за участие в обира на турнир за покер в Берлин. Кражбата стана на 6 март, уточняват от германската полиция. 20-годишният младеж бил заловен от полицията при рутинна проверка в метрото. Той не е оказал никаква съпротива, казаха от полицията, без да уточнят неговата националност.

В понеделник 21-годишен мъж се яви в прокуратурата в Берлин, съпроводен от своя адвокат, и призна, че е участвал в обира. При акцията си бандитите успяха да задигнат 242 000 евро, припомня БГНЕС. „След разпит той даде имената на тримата си съучастници", каза прокурорът Сьорс Камстра на съвместна пресконференция с полицията. Срещу тримата му съучастници, които са стари познайници на полицията, са издадени поименни заповеди за арест. Това са 19-годишен германец, 20-годишен турчин и трети - с неоповестена националност, който също е на 20 години. Арестуваният вчера следобед е един от тримата. Други двама продължават да се издирват от полицията.

„По мое мнение, случаят с обира на турнира за покер в хотел „Хаят" може да се счита за почти разрешен", каза прокурорът. Предалият се на властите в понеделник младеж е обещал да върне своя дял от плячката чрез своя адвокат. Германската полиция задържа в петък мъж по подозрение, че е замесен във въоръжения обир, но в събота бе освободен. Той все още не е извън подозрение, тъй като при обиск в дома му е открит лист с шест имена, а след проверка се оказало, че трима от този списък, участвали в обира.

Нов задържан за обира на турнир за покер в Берлин
netinfo