/ БГНЕС
Двама души загинаха в сряда при израелски удар по квартал на сирийската столица Дамаск, при които бяха нанесени и материални щети, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес.

Израел не е потвърдил информацията за ударите, уточнява АП.

Сирийската телевизия съобщи, че няколко ракети са поразили западния квартал "Кфар Сус", но не даде подробности и не каза кои са загиналите. Проправителствената радиостанция "Шам Еф Ем" съобщи, че ударът е нанесен по сграда в близост до иранско училище.

Рами Абдел Рахман, ръководител на базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека, съобщи, че двамата убити са се намирали в апартамент, но не даде сведения за самоличността им.

При удара са нанесени щети на четвъртия етаж на 10-етажна сграда, изпочупили са се стъклата на прозорците на близките сгради, поражения са нанесени и на десетки автомобили, паркирани в района. Пострадал е и празен паркиран автобус на близко частно училище и са били видени хора, които са бързали към училището, за да вземат децата си.

През последните години Израел е нанесъл стотици удари по цели в контролираните от правителството части на раздираната от война Сирия. Израел рядко признава действията си в Сирия, но е заявявал, че нанася удари по бази на свързани с Иран бойни групировки, като ливанската "Хизбула", която е изпратила хиляди бойци в подкрепа на силите на сирийския президент Башар Асад.

Миналия месец израелски удар по западния квартал "Мазех" в сирийската столица разруши сграда, използвана от иранските Гвардейци на Революцията, при което загинаха най-малко петима иранци.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Анелия Пенкова/БТА