Норвежката полиция разкри планове за терористични нападения
Норвежката полиция разкри планове за терористични нападения / netinfo

Прокуратурата в Осло поиска задържане под стража за четирима заподозрени в подготовка на терористични нападения, предаде ДПА.

Четиримата мъже са норвежци, но трима от тях са от пакистански и турски произход, съобщи радио NRK. Четиримата са заподозрени в подготовка на терористични нападения срещу посолствата на САЩ и Израел и в участие в нападението срещу синагогата в Осло в неделя.

Норвежките тайни служби са подслушвали колата на главния заподозрян и са записали разговори между мъжете, планиращи нападения, предаде Ройтерс, като се позова на прокуратурата.

"Обсъждаха в подробности как да нападнат синагогата и посолствата на САЩ и Израел", заяви днес прокурор, който настоя четиримата да бъдат задържани за четири седмици в следствения арест без право на посещения и контакти с външния свят.

Миналата неделя рано сутринта бяха произведени най-малко десет изстрела срещу синагогата в Осло. Нямаше пострадали при инцидента, който е най-сериозният за последните месеци за малката еврейска общност в страната.