/ iStock/Getty Images
90-годишна жена получи магистърска степен от тексаски университет повече от седем десетилетия след като завърши гимназия. Според Университета на Северен Тексас (UNT), Мини Пейн е получила дипломата си в неделя, след като е станала най-възрастният човек, защитил дипломната си работа.

Самата Мини Пейн е едновременно „въодушевена“ и „смирена“ от постижението си. „Знаех, че правя нещо добро за себе си и за семейството си и правех нещо, което ми харесва, нещо градивно. Подобрявах живота си“, посочва абсолвентката.

Тя е израснала в Южна Каролина и е била дете на двама необразовани мелничари. Мини завършила гимназия през далечната 1950 г. и малко след това се влива в трудовия пазар.

 

За първи път жената се завръща в училище на 68-годишна възраст, след като се пенсионира от работата си като транскрипционист и текстообработващ специалист, позиция, на която работи в продължение на 30 години. През 2006 г. Мини Пейн получава бакалавърска степен по общи науки от Тексаския женски университет на 73 години.

"Състудентите ми се отнасяха с мен, сякаш бях една от тях", споделя 90-годишната жена.

Но Пейн не спира да учи само до там. 17 години по-късно тя има още една диплома зад гърба си - магистърска степен по интердисциплинарни изследвания, която е завършила „напълно онлайн“.

„Намерението ми е да продължа да работя, докато съм физически и психически способна да го правя“, разказа Пейн пред KTVT. На церемонията по дипломирането тя беше придружена от внука си.
сп. People