Към момента няма данни за пострадали български граждани при масовата стрелба в Монтерей парк, Калифорния, информира в своята Фейсбук страница Генералното консулство на България в Лос Анджелис. Дипломатическото ни представителство е в контакт с отговорните местни власти, става ясно още от съобщението. 

При масовата стрелба в Монтерей парк загинаха 10 души – 5 мъже и 5 жени, а други 10 са ранени. Заподозреният за убийството  по време на тържество за Лунната нова година в събота вечер се е самоубил, докато полицията се е приближавала към микробус, с който той се опитвал да избяга.

Заподозреният за убийството на 10 души в Калифорния се е самоубил

Монтерей парк, който се намира на около 16 км източно от центъра на Лос Анджелис, е с население от 60 000 души, мнозинството от които са с азиатски произход. В събота там започна двудневен фестивал, който е една от най-големите прояви по случай Лунната нова година в Южна Калифорния.

Това е петото масово убийство в САЩ за месеца, както и най-смъртоносното от 24 май насам, когато 21 души бяха убити при нападение в начално училище в град Ювалди, Тексас.

В случай че разполагате с информация за пострадали по време на инцидента наши сънародници или имате съмнения за такива, от консулството призовават да бъдат уведомени на следния имейл: consulate.losangeles@mfa.bg или на денонощния телефон за спешни случаи: +1 (310) 437-3606.