/ БГНЕС
Британската полиция и разузнавателните служби не са открили доказателства, че атаката в лондонското метро миналата седмица е поръчана или организирана от позната екстремистка групировка, съобщиха на Ройтерс близки до разследването американски и британски правителствени източници.
 
Паника в Лондон: Взрив в метрото, има ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Службите за борба с тероризма задържаха двама души за атаката, при която пострадаха 30 души. След терористичния акт информационната агенция на "Ислямска държава", Амак, заяви, че джихадистката групировка поема отговорност за него.
 
Петима американски и британски правителствени източници днес казаха, че атаката може да е била инспирирана по някакъв начин от ИД чрез масираната й интернет-пропаганда и изобилието в Мрежата от материали с указания за направа на самоделни бомби.

Показаха лицето на заподозрян за бомбения атентат в Лондон (СНИМКИ)
 

БГНЕС

 
Според източниците обаче няма доказателства за каквато и да било пряка връзка между атаката и ИД или друга организирана екстремистка група.
 
Вчера британският външен министър Амбър Ръд каза, че ако се съди по двата ареста, атаката не е извършена от човек, действал сам. Тя обаче отбеляза, че няма доказателства в нея да е замесена "Ислямска държава".
БТА