Ливанската шиитска групировка "Хизбула" е започнала да унищожава камерите по границата с Израел
Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди Иран и Хизбула да не "изпробват" Израел от север, предаде Асошиейтед прес.

В реч днес пред израелския Кнесет (парламента) Нетаняху каза, че светът трябва да се обедини, за да победи "Хамас". "Тази война е и ваша война", заяви той, сравнявайки "Хамас" с нацистите.

Ливанската шиитска групировка "Хизбула" обяви днес, че е започнала да унищожава камери за наблюдение на няколко поста на израелската армия по протежение на ливанската граница, предаде Асошиейтед прес, на фона на нарастващо напрежение след избухналата на 7 октомври война между "Хамас" и Израел.

СЗО: 24 часа делят Газа от истинска катастрофа

Медийното подразделение на "Хизбула" пусна видеозапис, показващ как снайперисти унищожават камери за наблюдение, поставени на пет точки по ливанско-израелската граница, в това число една пред израелския граничен град Метула.

Палестинците в обсадената ивица Газа се тълпяха днес в болници и училища в търсене на подслон и изправени пред недостиг на храна и вода. Повече от един милион души са напуснали домовете си преди очаквана израелска сухопътна операция, която цели унищожаването на "Хамас", след като бойци на палестинската групировка продължават нападенията си в южната част на Израел.

Израелската армия увери, че може да се справи с конфликт на два или повече фронта

Докато запасите от храна, вода и лекарства в анклава намаляват, всички погледи са насочени към пропускателния пункт "Рафах" между ивицата Газа и Египет. Камиони с крайно нужната помощ чакат там от дни, докато посредниците настояват за прекратяване на огъня, което би им позволило да влязат в ивицата Газа и ще даде възможност на чужденците да се евакуират. Пропускателният пункт "Рафах", единствената връзка на ивицата Газа с Египет, бе затворен преди близо  седмица заради израелските въздушни удари.
Светослав Танчев/БТА