/ /iStock
Трима души са загинали при опит да открият телефон, изтърван в септична яма в Нигерия.

60-годишния Малам Данджума, неговият 35-годишен син Ибрахим и съседът им Амину Гайе, също на 35 г., от село Яр Гванда в нигерийския щат Кано са загинали вчера в септична яма в опит да открият изтърван в нея мобилен телефон. Четвърти човек, 28-годишният Аба Аласан, е бил изваден жив, съобщи нигерийската новинарска агенция НАН.

Според говорителя на противопожарната служба на щата Кано Алхаджи Самину Абдулахи, инцидентът се е случил в неделя сутринта.

„Получихме спешен сигнал към пожарната служба на град Цанява в около 11 часа сутринта от жител на Яр Гванда, че четирима души са заклещени в септична яма. Незабавно изпратихме спасителен екип на място 15 минути по-късно“, заяви Абдулахи.

„Данджума се е опитва да извади мобилния си телефон, пада в септичната яма и се заклещва. След това синът му влиза вътре, за да спаси баща си, но също се заклещва. Гайе и Аласан също влизат вътре, за да ги спасят, но и те засядат“, допълни говорителят на пожарната служба.

Абдулахи заяви, че първите три жертви са били извадени в безсъзнание, докато четвъртият пострадал е останал жив. Те са били предадени на Иро Ладо, местния полицейски началник. След това са били откарани в болницата, където медиците констатират смъртта на тримата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Виктор Турмаков/БТА