Тежък инцидент потресе футболна Сърбия. Фенове пребиха генералния директор на Партизан Милош Вазура.

Нападението станало преди срещата на Партизан с Борац (Чачак) в четвъртък следобед, в който играха българите Валери Божинов и Иван Бандаловски.

Екшънът се разиграл на паркинга пред стадиона на клуба. Охранителна камера в района е запечатала тежкото престъпление, записът вече е предаден в полицията, съобщават сръбските медии. 

На кадрите се вижда как трима мъже нападат и ритат в главата Вазура, който пада облян в кръв на земята. След това един от тях се връща и с нов ритник отново го събаря на земята. Неизвестните до момента лица го атакували, докато излизал от автомобила си.

на излизане от автомобила му и го нападнали. Инцидентът е бил заснет от охранителните камери на стадиона, като в момента се идентифицират биячите.

След този инцидент, от клуба са назначили постоянна охрана на шефа. Самият той твърди, че вече е много по-добре физически, но нанесените му психически травми едва ли "ще заздравеят скоро".

"Това, което се случи с мен, е част от една кампания срещу клуба, която се води от хора, водещи се уж част от "черно-бялата" фамилия. Физически съм добре, но кой ще заличи спомена? Затова психически съм разстроен и се надявам полицията да намери побойниците. Снимани са добре от камерите", сподели Вазура след побоя, цитиран от Gong.bg.

От футболния клуб категорично осъдиха нападението. "Партизан категорично осъжда този акт на вандализъм и припомня, че в последните дни и седмици онзи инцидент, който се получи в ложите на мача с Младост Лучани няма да е изолиран случай. За съжаление бяхме прави. Никой не отговори на нашите предупреждения", написаха след нападението от клуба.

"Днешният инцидент е не само атака срещу генералния директор на Партизан, но и срещу всички служители в клуба. Това ли е начинът за изпращане на съобщения към хора, които мислят по различен начин. Очакваме да се открият не само извършителите, но и подбудителите на тази атака. Този, който не осъди тази атака, повече няма право да се нарече фен на Партизан", посочиха още от клуба.