Насилието след изборите в Никарагуа продължава
Насилието след изборите в Никарагуа продължава / БГНЕС

С избухването на ново насилие между привържениците на двете страни, опозицията в Никарагуа отхвърли резултатите от местните избори, проведени в края на миналата седмица, които излъчиха като победител на управляващите сандинисти. Сандинисткият Национален фронт за освобождение спечели в 91 от 146 общини, включително в столицата, след официално преброяване на около 86 на сто от гласовете в изборите, белязани с взаимни обвинения в измама.

"Споразумяхме се да не приемаме изборните резултати поради толкова много аномалии и нередности", според говорителя на основната опозиционна Либерална конституционна партия Леонел Телер. Според него опозицията се е постарала да постигне повторно преброяване на гласовете с помощта на чужди и местни наблюдатели на изборите.

Генералният секретар на Организацията на американските държави Хосе Мигел Инсулца, след изборите изрази "загриженост от трудностите, появяващи се в Никарагуа". Неясно е дали при новите сблъсъци има пострадали. Според опозицията има няколко ранени и един загинал, съобщава БГНЕС.