/ / iStock/Getty Images
НАСА проучва възможността за заснемането на филм в космоса. Това беше обявено по време на видеоконференция относно перспективите за изследвания на борда на Международната космическа станция от директора на НАСА Джим Брайденщайн, без да се уточнява кога може да се реализира подобна идея

„Имаме нужда от търговска дейност на борда на космическите станции и но за такава дейност ще ни трябват астронавти, които изпълняват търговски задачи, - каза той и добави „разглеждаме възможността да изпратим астронавти, които да са заинтересовани да заснемат филм в космоса. "

"Всички са развълнувани от идеята, че известен актьор може да направи филм в космоса. Това предизвиква повишен интерес." "Ако известен актьор иска да направи филм, тогава ние го подкрепяме", - каза директорът на НАСА.

Брайденщайн обяви възможността да се заснеме подобен филм в „Туитър“ през май тази година, като посочи, че НАСА „е щастлива, че може да работи с Том Круз по филм, заснет на борда на космическата станция“. Той изрази надежда, че подобен филм "ще вдъхнови ново поколение инженери и учени".
Агенция "Фокус"