/ Guliver/Getty Images
Германската полиция съобщи тази вечер, че най-малко четирима души са били тежко ранени при нападение във фитнес зала в град Дуисбург, Западна Германия, предаде Асошиейтед прес.

Нападението е било извършено в стария град на Дуисбург, точно срещу кметството.

Полицията е приканила жителите да останат по домовете си и да избягват района. На мястото има засилено полицейско присъствие.
 
"Според наличната информация един човек е ранил други хора с някакъв предмет" във фитнес зала, "ситуацията все още е неясна", съобщи първоначално полицията в "Туитър". Тя уточни, че първите сигнали са били подадени към 17:40 ч. местно време.

По-късно силите на реда казаха, че при нападението е използвано "прободно или режещо оръжие", но не дадоха повече подробности.

Според агенция ДПА нападателят изглежда все още е на свобода.

Няколко пострадали са били откарани в болница, а следователите са претърсили залата. Няколко очевидци на случилото са били отведени в близък ресторант, за да може полицията да ги разпита.
 
Над фитнес центърът кръжат хеликоптери. На място са изпратени психолози, за да окажат помощ на изпадналите в шок очевидци.

Град Дуисбург има около 500 000 жители и е разположен в района, където се събират реките Рейн и Рур. Някога градът беше известен с добива на въглища и производството на стомана, но в последните десетилетия там има висока безработица и бедност.

Председателката на Бундестага (долната камара на парламента) Бербел Бас, която е от Дуисбург, каза, че е потресена от нападението.

"Ужасно. В мислите си съм с ранените. Надявам се, че службите за извънредни ситуации ще успеят скоро да се справят със застрашаващите обстоятелства", написа тя в "Туитър".

АП припомня, че миналия месец въоръжен мъж нахлу по време на служба в молитвена зала на "Свидетели на Йехова" в германския град Хамбург, уби шестима души и се самоуби.


Владимир Сахатчиев, Десислава Иванова/БТА