Шофьор блъсна с колата си двама полицаи край Капитолия, съобщава Ройтерс.Те са откарани в болница, където един от тях е починал. Сградата на американския Конгрес е затворена, съобщава NOVA.

На място има изпратени екипи на полицията.

На държавните служители са изпратени текстове, в които им се казва да стоят далеч от прозорците. Улиците и офис сградите в близост до сградата също са затворени. 

След сблъсъка, извършителят излязъл от колата и нападнал полицаите с нож. Бил е застрелян и е починал в болница.

От полицията обявиха в първите минути след атаката, че засега нямат данни нападението да е било терористична атака, но не изключват разследването да стигне до такива изводи. Не е ясно какво е състоянието на втория пострадал полицай. 

По време на полицейската операция за кратко хеликоптер дори е кацнал пред сградата на Конгреса, а после е отлетял.

На кратък брифинг полицията каза, че смятат атаката за приключила. Режимът на охрана на Капитолия остава непроменен.
 

"В 13 часа и 2 минути заподозрян навлезе в зоната, която наричаме Северната барикада на Капитолия. Той е блъснал с колата си двама от нашите служители, след което се е ударил в огражденията. После извършителят е излязъл от колата с нож в ръка. Нашите служители са го прихванали, той не се подчинил на заповедите, а се хвърлил към един от полицаите. Тогава те са стреляли. Той е мъртъв. Двамата ни служители бяха откарани към две различни болници. С голямо съжаление мога да ви кажа, че единият е починал от раните си. Засега не можем да го съобщим име и чин, защото трябва да уведомим семейството", обясни Йогананда Питман, и.д. командир на полицията в окръг Колумбия.

 

 
 
NOVA