Нападателите от Сан Бернардино имали 6-месечно бебе
Нападателите от Сан Бернардино имали 6-месечно бебе / БГНЕС

Двамата нападатели от Сан Бернардино Саид Фарук, на 28 години, и Ташфин Малик, на 27 години, са били родители на 6-месечно момиченце, предаде Ройтерс.

Вчера, в деня на атаката срещу социален център, те са го оставили при майката на Фарук, Рафия, в съседния град Редландс и са й казали, че отиват при лекар, за когото имали записан час. После двамата са извършили атаката, облечени в бойно облекло и тежко въоръжени, сочат първите данни от разследването на трагедията.

Идентифицираха извършителите на кървавото нападение в САЩ (ВИДЕО)

Фарук е роден в САЩ, работил е като специалист по околната среда и здравеопазването в общината на Сан Бернардино и инспектирал ресторанти за евентуално нарушаване на санитарните норми. Като част от работата си, той е проверявал и басейни.

Фарук е изпълнявал задълженията си до юли. Служители на ресторанти, които е проверявал, го описват като нормален и спокоен човек. Негови близки не могат да си обяснят от какви мотиви е бил воден той.

Началникът на полицията в Сан Бернардино Джеръд Бъргуан обаче заяви на пресконференция днес, че двамата нападатели са планирали предварително атаката и са оставили на местопрестъплението няколко импровизирани взривни устройства.

Убиха двама от нападателите в Сан Бернардино (ВИДЕО)

Представител на Съвета за американско-ислямски отношения в Калифорния, който се е свързал със семейството на Фарук, каза, че двамата нападатели от Сан Бернардино са били женени от две години.

Семейството на Фарук произхожда от Южна Азия, а това на Малик вероятно е от Пакистан, но после се преселило в Саудитска Арабия, преди да дойде в САЩ. Фарук има по-голям брат, който е служил в американската армия. `Родителите на Фарук се развели през 2006 г. като в молбата за развод, подадена от майката, се посочвали случаи на домашно насилие от страна на бащата. Веднъж Саид Фарук се намесил, за да спаси майка си от ударите на баща си.

Източник: БТА