Нападателят от Шанз-Елизе бил с "досие С"

Мъжът, който по-рано се вряза с автомобил в жандармерийски микробус на булевард "Шанз-Елизе" в Париж и бе смъртоносно ранен, е на 31 години и е бил жител на парижко предградие. Той е бил известен на властите заради потенциални връзки с екстремисти, предаде Асошиейтед прес, като се позова на източник от френската полиция.

Кола се вряза в микробус на жандармерията на Шанз-Елизе и пламна (ВИДЕО)

Мъжът е обитавал предградието Аржантьой и е имал така нареченото "досие С". Според властите това означава, че той е представлявал заплаха за сигурността и те са били наясно, че той е имал потенциални връзки с екстремисти, каза източникът, пожелал да запази анонимност.

По-рано френският вътрешен министър Жерар Колон каза, че нападателят е загинал.

Колон допълни, че опитът за атака срещу френските сили за сигурност в центъра на Париж показва, че заплахата е все още много висока в страната и това оправдава запазването на извънредното положение.

Нападателят от Шанз-Елизе е починал, открили Калашников в колата му
 

нападение Париж
БГНЕС

Колон съобщи, че в сряда ще представи на заседание на министерския съвет проект на закон за удължаване на извънредното положение, считано от 15 юли до 1 ноември тази година.

Франция е в състояние на извънредно положение от атентатите от 13 ноември 2015 г. в Париж, в които загинаха 130 души.

В колата на нападателя бяха открити газови бутилки, автомат Калашников и пистолети. Колата на мъжа избухна в пламъци, след като се вряза в жандармерийския микробус. Антитерористичното звено на парижката прокуратура е започнало разследване на случая, предаде Ройтерс.
БТА