/ БТА
Обвинение в опит за убийство бе повдигнато на човека, който простреля словашкия премиер Роберт Фицо, съобщи сайтът tvnoviny.sk, цитиран от Ройтерс.

Фицо бе прострелян вчера с пет куршума, а сега се намира в „много тежко“, но стабилно състояние, съобщиха от болницата "Фр. Д. Рузвелт" в словашкия град Банска Бистрица, където той бе опериран. Все още голяма част от обстоятелствата около нападението остават неизвестни за широката публика, посочва Ройтерс.

Според разпространената досега информация от словашките медии нападателят на Фицо е на 71 години. Новинарският сайт "Денник Постой“ съобщи, че заподозрян за нападението е Юрай Цинтула, писател и член на Съюза на словашките писатели от град Левице. 

Той е изстрелял пет куршума в 59-годишния министър-председател, който в това време е поздравявал свои поддръжници след заседание на правителството в малкия град Хандлова в Централна Словакия, припомня Ройтерс.

Пред журналисти снощи словашкият вътрешен министър Матуш Шутай Ещок заяви, че нападението срещу Фицо е политически мотивирано.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев/БТА