/ iStock/Getty Images
Прочутият карнавал в лондонсикя квартал "Нотинг Хил" приключи с 8 намушкани с нож и стотици арестувани, предаде БНР. Смята се ,че около 2 милиона души са били по улиците на Лондон в най-големия карибски карнавал в Европа.

Двама мъже са в болница след поредица от намушкания с нож по време на карнавала в Нотинг Хил. 29-годишен мъж е в критично състояние, докато 19-годишен е в тежко, но стабилно състояние. Шестима други мъже получиха прободни рани, но без опасност за живота при отделни инциденти с нож в заключителната нощ. През основните два дни на фестивала имаше 275 ареста, повече от половината вчера, предимно в късните часове, за редица престъпления, включително притежание на нападателни оръжия, сексуално насилие, нападения срещу полицаи и притежание на наркотици.

Заместник-помощник-комисар Аде Аделекан, който ръководеше полицейската операция, каза, че е жалко, че за втора поредна година понеделник вечер на карнавала е помрачен от сериозно насилие.

"Никой не оспорва значението на карнавала в културния календар на Лондон и огромното мнозинство от дошлите сигурно са имали положително преживяване, но не можем да пренебрегнем използването на ножове, сексуалните посегателства и атаките срещу полицаи, които видяхме", допълни той.
БНР