Намериха мъртъв в килията му германец, убил наша проститутка
Намериха мъртъв в килията му германец, убил наша проститутка / netinfo

Германският шофьор на камион, признал убийството на шест жени, сред които пет проститутки (включително една българка), тази сутрин е бил намерен мъртъв в килията си в затвора в южния град Байройт, предаде Франс прес.

По първоначални данни става въпрос за самоубийство, уточни германски прокурор. 48-годишният Фолкер Екерт, родом от бившата ГДР, беше задържан през ноември м. г. в Кьолн, след което призна, че е извършил шест убийства в Испания, Франция и Германия, пише БТА.

Според Групата на Европейския съюз за юридическо сътрудничество (Евроюст), базирана в Хага, Екерт може да е замесен в 19 убийства и опита за убийства в няколко европейски страни, но до този момент това не е потвърдено.

След ареста в дома му бяха открити фотографии на трупове, заснети след 2003 г., както и женски дрехи и коси.

Екерт беше задържан въз основа на европейска заповед за арест, издадена от испанското правосъдие, което го обяви за издирване за убийство чрез удушаване на 22-годишна българска проститутка в Барселона в началото на ноември 2006 г.

Освен убийствата на петте проститутки, мъжът призна, че е убил 14-годишно момиче в град Плауен, в източната провинция Саксония, когато бил само на 15 години. Навремето властите на Източна Германия заключили, че жертвата се е самоубила.