Спасителите намериха останките от 19 тела на пътници от самолета, който се разби в понеделник на полуостров Камчатка в руския Далечен изток, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

По-рано местният клон на Министерството на извънредните ситуации уведоми, че са намерени девет тела и едно от тях е било идентифицирано, а след това каза, че при издирвателната операция край бреговете на Камчатка са били открити останки от още десет тела. Издирването е било прекъснато за през нощта.

Няма оцелели след самолетната катастрофа в руския Далечен изток (ВИДЕО)

В операцията участват 51 спасители, подкрепени от хеликоптери и кораби. Спасителите работят при трудни метеорологични условия - мъгла, силно вълнение и бурни ветрове.

Самолетът на малка местна авиокомпания, в който имало 22-ма пътници и шестчленен екипаж, изчезнал от радарите, докато се готвел за кацане в крайбрежния град Палана.

След няколко часа търсене спасителите успяха да открият останките от самолета на брега и в Охотско море.

Губернаторът на Камчатския край Владимир Солодов обяви тридневен траур в района. Той пристигна в Палана и обеща на близките на загиналите да им се окаже цялата необходима помощ.

Руски самолет Ан-26 с 29 души на борда изчезна от радарите над полуостров Камчатка

Руският президентът Владимир Путин също изказа съболезнования на семействата на жертвите.

Самолетите Ан-26 са произвеждани в Съветският съюз от 1969 до 1986 г. В последните години имаше няколко трагични инцидента с такива машини, припомня АФП.
БТА