Най-малко 93 души бяха убити в Сирия
Най-малко 93 души бяха убити в Сирия / снимка: Reuters, архив

В днешните репресии и боеве в Сирия бяха убити най-малко 120 души, а армията продължи да обстрелва с артилерия бунтовнически крепости като южния град Хомс и централния град Дераа, предаде Франс прес.

Загинали са най-малко 66 цивилни, 43 войници, петима бунтовници и петима други лица с неустановена принадлежност, съобщи базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на правата на човека. Вчера в страната също бяха убити близо 100 души, сред които 53 цивилни, пише БТА.

От началото на въстанието в средата на март 2011 г. при репресиите на протести и при боевете между армията и бунтовниците в Сирия са убити над 15 000 души, повечето от тях цивилни, по данни на центъра.

Международният комитет на Червения кръст съобщи, че негови служители, които са искали да отидат в Хомс, са били принудени да се върнат обратно заради престрелките в района, но ще направят нов опит по-късно днес, за да започнат да евакуират ранените и болните, предаде Ройтерс.

МКЧК заяви вчера, че сирийската армия и бунтовниците са прели молбата й за хуманитарно примирие, за да евакуира хванатите в капан цивилни и ранените от града след повече от 10 дни интензивни боеве.