Най-малко 8 убити при атентат в Северозападен Пакистан
Най-малко 8 убити при атентат в Северозападен Пакистан / снимка: БГНЕС

Най-малко 8 души бяха убити, а поне 50 - ранени при бомбено нападение срещу оживен пазар в Северозападен Пакистан, предаде Асошиейтед прес, цитирайки пакистански правителствени източници. Първоначално беше съобщено за 7 убити.
       
Нападението е извършено в град Дера Исмаил Хан, който се намира в близост до пограничните с Афганистан пакистански племенни райони и който е със смесено шиитско и сунитско население, допълва АП.
       
В близост до пазара е имало и полицейски пункт. Засега не се знае дали в атаката е участвал атентатор камикадзе или бомбата е била заложена на пазара.
       
Същевременно пакистански представители съобщиха, че при нападение с ракети, изстреляни от безпилотен самолет, вероятно на американските сили от съседен Афганистан, са били убити петима пакистанци. Ракетите поразили три коли в Южен Вазиристан, в пакистанските племенни райони. В тази зона се намира главната база на лидера на пакистанските талибани Бейтула Мехсуд.
       
Смята се, че в поразените коли са се движели ислямистки бойци, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
       
Това е първото подобно нападение с американски безпилотен самолет по пакистански цели от месец насам, отбелязва Асошиейтед прес.