Най-малко 8 души загинаха при бомбен взрив в Карачи
Най-малко 8 души загинаха при бомбен взрив в Карачи / снимка: Reuters, архив

Атентатор самоубиец взриви автомобил, зареден с експлозиви, пред дома на висш офицер от полицията в най-големия пакистански град Карачи. При взрива са загинали най-малко 8 души, предаде Асошиейтед прес.

Полицейският шеф Чаудри Аслам, мишена на атентата, е невредим. Той се появи пред местен тв канал и обвини за терористичния акт пакистанските талибани. Бомбата избухна рано сутринта, когато десетки деца са отивали към училище, намиращо се близо до дома на полицая в луксозен квартал, който рядко е сцена на атентати или други форми на насилие.

Сред осмината загинали има шестима полицаи, охранявали дома на Аслам, една жена и едно дете, съобщи полицията, която смята, че при нападението са използвани около 200 кг експлозиви, предава БТА. Телевизиите показаха сериозни поражения от взрива, който е оставил кратер с дълбочина 3 метра. Фасадата на една сграда е напълно отнесена.

Аслам е един от шефовете в следствената служба и отговаря за залавянето на талибански бойци и други екстремисти в Карачи, уточнява АП.