Най-малко 36 души загинаха при жп катастрофа в Индонезия
Най-малко 36 души загинаха при жп катастрофа в Индонезия / снимки: Reuters

Най-малко 36 души са загинали при железопътна катастрофа в Индонезия, десетки други са ранени, като състоянието на много от тях е критично, предаде АП. Сред жертвите има и деца, съобщиха местни медии. Очаква се броят на загиналите да се увеличи, тъй като някои от телата са заклещени в останките на смачканите вагони. В първите информации за инцидента се посочваше, че загиналите са 43-ма души.

Трагедията е станала днес на спирка в град Петарукан на северното крайбрежие на остров Ява около 3.00 ч. сутринта (20.00 ч. по Гринуич), когато повечето от пътниците са спели. По данни на индонезийските медии влак, който пътувал от столицата Джакарта за град Сурабая в провинция Източна Ява, се врязал в стояща на една от спирките композиция, при което тежко са пострадали и двата влака.

Наймалко 36 души загинаха при жп катастрофа в Индонезия
netinfo

Според говорител на националната жп компания сблъсъкът е станал на място, където двойната жп линия преминава в единична. Според първоначални информации пътуващият от Джакарта влак не е получил разрешение да продължи и е трябвало да изчака, отбелязва БТА, позовавайки се на информацията на АП. Разследването на причините за инцидента продължава.

Недостатъчното финансиране в годините след азиатската финансова криза от 1997-1998 г. е причина за лошото състояние на транспортната инфраструктура в Индонезия, което стана причина за няколко тежки самолетни, влакови и фериботни катастрофи, отнели живота на стотици души.

Наймалко 36 души загинаха при жп катастрофа в Индонезия
netinfo