/ iStock/Getty Images
Най-малко 32 души са загинали при пожар в караоке бар в Южен Виетнам, избухнал във вторник през нощта, а някои части от сградата остават недостъпни повече от ден след бедствието, предаде Асошиейтед прес.

Пожарът е хванал в капан служители и клиенти на многоетажното заведение в град Туан Ан в провинция Бинзионг. Според виетнамски медии огънят бързо е бил поставен под контрол, но на следващия ден още е тлеел.

Виетнамската информационна агенция съобщи късно снощи за 32 смъртни случая. Още няма достъп до поне една стая за караоке и складово помещение, тъй като температурата там все още е твърде висока.

Някои хора са се задушавали, а други са със счупени крайници, защото са скочили от горни етажи на сградата, в опит да се спасят от огъня. Пожарникари са успели със стълби да спасят някои от потърпевшите.

Президентът Нгуен Суан Фук изказа съболезнования на семействата на жертвите и помоли правителствените служители да окажат подкрепа на роднините им, както и причината за пожара да бъде бързо открита. Предварителната констатация е, че късо съединение е причинило пламъците, които са тръгнали от втория или третия етаж на сградата.

Стандартите за безопасност в местата за забавление в много части на Югоизточна Азия понякога са недостатъчни, и се твърди, че именно подценяването на правилата допринася за множество смъртни случаи при възникване на пожари.
БТА