/ Gulliver/Getty Images
Рекорден джакпот в две американски лотарии изкара хората на дълги опашки за билети, предаде АП.
 
В лотарията Мега милиони джакпотът за тиража днес възлиза на 1,6 млрд. долара. Това е най-големият лотариен джакпот в света за всички времена. В другата лотария Пауърбол за тиража утре джакпотът е от 620 млн. долара.
 
Онези, които спечелят, имат правото на избор - да получат колосалните суми наведнъж, като им се удържат данъци, или на вноски в продължение на 30 години.
 
Ако те изберат първата опция, то сумата от Мега милиони ще спадне на 904 млн. долара, а тази от Пауърбол на 354,3 млн. долара.
 

Gulliver/Getty Images


Шансовете за победа в Мега милиони са едно на 302,5 млн. долара, а в Пауърбол - едно на 292,2 млн. долара. Хората, които се редят на опашки за билети за двете лотарии, разказват, че ако спечелят ще платят студентски заеми, ще платят неизплатени дългове и сметки, ще дарят средства за благотворителност, ще пътуват, ще напуснат работа.
 
Някои казват, че ще отделят средства, за да помогнат на нуждаещи се хора, други, че ще си купят къща на брега на океана, а един купувач дори каза, че ще си купи пивоварна.
БТА