/ iStock/Getty Images
Властите в испанския анклав Мелиля на територията на Мароко съобщиха, че 238 африканци са успели да преодолеят пограничната ограда и са навлезли в анклава, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Мигранти от Тропическа Африка, бягащи от бедност и насилие, редовно правят опити да прекосят 12-километровата граница, отделяща Мелиля от Мароко, или да се доберат до другия испански анклав на северноафриканския бряг - Сеута, за да се прехвърлят после на европейския континент.

Литва вдига ограда на границата си с Беларус, за да спира мигранти

Мигрантите атакуват оградите на големи групи, изненадвайки полицията от двете страни на границата. Общо над 300 души, "въоръжени" с куки, са се опитали рано тази сутрин да се прехвърлят през тройната метална ограда, като 238 от тях са успели да влязат в Мелиля - град с 84 000 жители, казаха властите.

Трима полицаи са леко ранени. Мигрантите са прехвърлени в център за настаняване, където ще останат под карантина заради ковид епидемията. Обичайно мигрантите остават в центъра, докато се реши дали да бъдат върнати в страните си, или отговарят на условията да останат в Испания. 
БТА