Мъж оцеля след скок от Ниагарския водопад
Мъж оцеля след скок от Ниагарския водопад / DarikNews, Зорница Лазарова

Мъж оцеля след 55-метров скок от Ниагарския водопад. Това е вторият случай за последните 100 години, когато човек скача от водопада и оцелява без никаква защитна екипировка.

 

Очевидно обезумелият мъж, на около 30 години, скочил във водите от "Подковата" – един от трите водопада на Ниагара. След като изплувал, той се противопоставил многократно на опитите да бъде спасен – отдалечавал се от спасителите и се измъкнал от хвърленото му от частен хеликоптер въже. След като в продължение на 45 минути в ледената вода мъжът се изплъзвал на спасителите си, той попаднал във водовъртеж и това дало възможност на спасителите да доплуват до него и го сграбчат.

 

"Никога през живота си не съм виждал толкова издръжлив човек", разказа един от притеклите му се на помощ. Сега самоубиецът е в тежко състояние в болница. Водопадът "Подковата", на границата между Канада и САЩ, е една от най-известните туристически забележителности. Всяка секунда от него се сгромолясват 2 551 500 литра вода.

 

Единственият човек, който е оцелял след умишлен скок от водопада, е Кърк Джоунс от Мичиган, през 2003 г. След скока той заяви, че го направил, защото бил депресиран и пиян.