/ Thinkstock/Getty Images
В американския окръг Пинелас, щата Флорида, честен мъж намери скъпоценни украшения и ги върна на притежатели им, съобщи новинарският сайт ABC Action News.

На 5 декември Джо Фицджералд и жена му Елиф посетили ежегодното благотворително събиране Denim and Diamonds и занесли там скъпоценности. Съпрузите били спонсори на събитието.

Джо твърди, че след мероприятието напълнил чантата със скъпоценностите, които стрували $250 000, и я оставил в багажника. Но по пътя капакът на багажника се отворил и чантата с цялото й съдържани изпаднала върху платното.

В Ботсвана добиха диамант с тегло 998 карата (СНИМКИ)

Съпрузите не забелязали загубата, докато Елиф не погледнала в телефона си. На екрана засвяткали десетки пропуснати звънци и съобщения, в които се казвало, че тяхната чанта с украшенията е намерена.

„Потресена съм, че ни я върнаха. Там имаше ценни украшения. Толкова е приятно да осъзнаеш, че в света има хора като този мъж”, сподели съпругата. Джо подчерта, че непознатият не само е намерил чантата, но и позвънил в съответната служба да се убеди, че украшенията са върнати. „Той е нашият Коледен ангел”, смята Джо. Съпрузите планират да се срещнат с този мъж и да го възнаградят с парична сума.

По-рано бе съобщено, че в американския град Чикаго, щата Илинойс, мъж купил къща и намерил в гостната скритото богатство на предишната му собственичка. Той я намерил и й предал плик, в който имало $10 000. 
БГНЕС