Мъж държи заложници в предизборен щаб на Хилари Клинтън
Мъж държи заложници в предизборен щаб на Хилари Клинтън / netinfo
Мъж, който твърди, че има у себе си бомба, държи заложници в предизборен щаб на претендентката за кандидатурата на Демократическата партия за президентските избори догодина Хилари Клинтън в Рочестър, щата Ню Хемпшър, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

Властите са наредили на екип от сапьори да помогнат на местната полиция. Районът е отцепен, посочи офицер от нюхемпшърската щатска полиция.

Сенатор Клинтън не е била в щаба в Рочестър по време на инцидента, тъй като по програма има предизборни прояви във Вирджиния. Говорител на предизборния й щаб съобщи по-късно, че тя е отменила речта, която е трябвало да произнесе във Виена, щата Вирджиния.

Според съобщение на телевизия Ен Би Си в щаба влязъл мъж, който твърдял, че е с експлозиви, прикрепени към тялото му. Мъжът задържал двама души и пуснал останалите, които се намирали в щаба.

Свидетелка съобщи пред местна телевизия, че е разговаряла с жена с бебе, която била сред освободените. Тя плачела и казала, че мъжът показал взривно устройство, което било залепено с тиксо на гърдите му.

Мъжът е на видима възраст около 40 години. Мотивите за постъпката му още не са известни.

Намиращите се в близост предизборни щабове на други двама претенденти за партийната кандидатура на демократите - сенатор Барак Обама и бившия сенатор Джон Едуардс, бяха евакуирани.