Новият собственик на "Туитър" Илон Мъск е информирал служителите на социалната мрежа, че имат време до утре, за да решат дали искат да останат на заеманите от тях позиции, и да работят "дълги часове" при "висока интензивност".

Или да получат обезщетение за освобождаване от длъжност в размер на три работни заплати. Това се казва съобщение на Мъск до служителите, за което по-рано информира в. "Уошингтън Поуст", и до което Ройтерс е получил достъп. Служител на компанията също е потвърдил пред агенцията.

Twitter уволнява около 50% от служителите си по света

Всеки от служителите на "Туитър", който не е кликнал върху линка, потвърждаващ, че "искате да бъдете част от новия "Туитър", до утре вечер, ще се счита за напуснал, пише Мъск. "Каквото и решение да вземете, благодарим ви за усилията да направите "Туитър" успешен", добавя американският предприемач.

От "Туитър" не отговориха веднага на запитване на Ройтерс за коментар по въпроса.

За да успее социалната мрежа да развие услугите си и да се превърне - по думите на Мъск - в "Туитър 2.0",  "ще трябва да бъдем изключително твърди", е заявил той, след което е обяснил, че "това ще означава дълги часове с висок интензитет (на работа)". 

Според милиардера "Туитър" вече ще бъде "много по-инженерно ориентиран" под неговото ръководство, а "тези, които пишат страхотен код, ще представляват по-голямата част от нашия екип и ще имат най-голямо влияние".

Социалната мрежа освободи около половината от служителите си в началото на месеца, малко след като Мъск пое контрола върху нея. Той разкритикува високите разходи и работната култура на "Туитър", като каза, че компанията се нуждае от рязко съкращаване на разходите си и обновяване на услугите си.

Ексцентричният милиардер: 4 странности на Илон Мъск

През уикенда Мъск се извини на потребителите на социалната мрежа, че тя е "супер бавна в много страни". Инженерът Ерик Фронхьофер, работещ по приложението на "Туитър" за мобилната операционна система "Андроид" (Android), отхвърли критиките на Мъск, като каза, че разбирането му относно въпроса е грешно. Друг инженер на компанията също възрази срещу изказванията на Мъск,  като заяви: "Като бивш технически ръководител за инфраструктурата на графиките в "Туитър" мога уверено да кажа, че този човек няма представа за какво говори”. След изразяването на несъгласието си с Мъск и двамата служители бяха освободени от работа, предаде Блумбърг.

БТА