/ www.sxc.hu
Компанията Neuralink на Илон Мъск разработва нова функция на мозъчния си чип, която ще позволи на хората да изберат настроението, като балансират нивата на хормоните, съобщи Technews.

Тайният проект, споменат от Мъск, е претърпял актуализация, която ще осигури нови ползи за компанията. Той заяви, че на 28 август 2020 г. ще обясни подробно за какво става дума. Американската компания за технически технологии, основана от Мъск, Neuralink, работи върху техния текущ проект - имплантиран в мозъка чип, който е в състояние да контролира емоцията и настроението на човека, като излъчва вълни, които са извън обичайната или естествената честота и амплитуда.

Neuralink се стреми чрез актуализиране на софтуера на проекта, както и на чипа и другия хардуер на проекта. The Electronics съобщава, че тази актуализация на софтуера има за цел да направи проекта по-мощен. Невронният процесор Neuralink ASIC също е обновен, заедно с предложените нишки на проекта, които ще бъдат използвани за събиране на данни от мозъка.

Функцията на мозъчния чип ще надскочи първоначалната си иновационна мисия за подпомагане на хора с изцяло прекъснат гръбначен мозък за възстановяване на мобилността и движението. Технологията би помогнала за облекчаване на стреса и тревожността чрез промяна и балансиране на нивата на хормоните в мозъка, както и за облекчаване на емоционалното напрежение.
БГНЕС