Мотаки на посещение в Сирия
Мотаки на посещение в Сирия / netinfo

Иранският външен министър Манушер Мотаки пристигна посещение в Дамаск, което не бе обявено предварително предаде Асошиейтед прес. Той бе посрещнат на летището от сирийския си колега Уалид Муалем. Очаква се в центъра на разговорите му със сирийски представители да бъде конференцията за Ирак, запланувана за следващия месец в Египет.

Пред репортери при пристигането си министърът посочи, че визитата му е част от "продължаващите консултации" по регионални и международни въпроси и по-специално по въпроса за Ирак. По думите му Техеран все още проучва въпроса дали да участва в конференцията на 3-4 май в египетския курорт Шарм ел Шейх. Все още имаме време, отбеляза той.

На форума ще присъстват министри от съседните страни наИрак, представители на петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и на няколко други индустриални държави, отбелязва Асошиейтед прес.

По-рано Мотаки пристигна на изненадващо посещение в Турция, където се срещна с премиера Реджеп Тайип Ердоган и с външния министър Абдуллах Гюл.