Москва: Грузинският безпилотен самолет не е свален от руски изтребител
Москва: Грузинският безпилотен самолет не е свален от руски изтребител / снимкa: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия опроверга твърдението на представителите на мисията на ООН в зоната на грузинско-абхазкия конфликт, че грузинският разузнавателен безпилотен летателен апарат е бил свален на 20 април от руски изтребител, съобщи Интерфакс, цитирана от БГНЕС.

“За никакво нарушаване на държавната граница на Грузия, а още повече за сваляне на безпилотен летателен апарат и дума не може да става”, заяви началникът на пресслужбата на руското Министерство на отбраната полковник Александър Дробишевски.

Мисията от наблюдатели на ООН в Грузия публикува доклад, който потвърждава, че руски самолет е свалил в края на април грузински безпилотен самолет в района на проруската сепаратистка област Абхазия.

Предоставената на ООН информация „води до заключението, че самолетът принадлежи на руските военновъздушни сили“, се казва в доклада на мисията от наблюдатели.

От няколко седмици Грузия обвинява Москва, че на 20 април е изпратила бомбардировач МИГ 29, който да свали един от нейните безпилотни самолети, изпълняващи мисия над Абхазия. Русия все още не е взела отношение по доклада.