/ БТА
Русия евакуира  членове на семействата на руски дипломати от Ливан, заради засилените израелски бомбардировки, предаде днес правителството.

"Самолет на руското министерство за гражданската отбрана и извънредните ситуации отпътува днес от Бейрут за Москва със семействата на дипломатите, командировани на ливанска територия", съобщи министерството, като добави, че действа по указания на руския президент Владимир Путин.

Министерството заяви, че 60 души са пристигнали в Русия с полета.

Това е първият евакуационен полет, организиран от Русия за нейни граждани, след ескалацията на войната, която принуди авиокомпаниите да преустановят полетите си до Бейрут.

Междувременно Израел заяви, че е убил 15 бойци на „Хизбула“ при удар в Южен Ливан, а проиранското ливанско движение заяви, че е отблъснало две нахлувания на вражески войски през четвъртия ден от израелските сухопътни операции.

На фона на опустошителните и смъртоносни офанзиви срещу „Хамас“ и „Хизбула“, Израел заплаши, че ще отговори на атаката, при която преди дни Иран изстреля близо 200 ракети по израелската територия.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Атанаси Петров/БТА