„Московские новости” спира да излиза
„Московские новости” спира да излиза / netinfo

Седмичникът "Московские новости", знамето на перестройката, а след това и на либералните и демократични въжделения от 90-те години в Русия, ще спре да излиза от 1 януари. Това съобщи групата Обединени медии - Объединенные Медиа, която е собственик на изданието, цитирана от Франс прес.

"Ние уважаваме публикациите с политическо съдържание, но не виждаме достатъчно търговски интерес, за да продължим да развиваме "Московские новости" в този формат", заяви генералният директор на издателската група Данил Купсин.

Обединени медии е собственост на бизнесмена от руски произход Аркадий Гайдамак, който я купи от Вадим Рабинович, той пък я получи от един от основателите на фалиралата петролна компания Юкос - Леонид Невзлин преди две години, уточнява лента.ру.

Издателската група, цитирана от Франс прес, уточнява, че седмичникът може отново да излезе на пазара през 2008 година, но под друг формат, като окончателното решение за него все още не е взето.

"Московские новости" отразяваше цялата вълна на демократизация в края на съветската епоха, а след това и през 90-те години, припомня Франс прес.