/ Gulliver/Getty Images
Моминско парти на булка от САЩ се превърна в хуманитарна операция, пише Би Би Си.

Купонът бил предвиден да се състои между 12 и 15 септември на Бахамските острови, но се провалил заради урагана Дориан. Въпреки това обаче жените, които трябвало да празнуват предстоящата сватба на своя приятелка, решили да не отменят пътуването до островите, а да отидат и да помогнат с каквото могат. Те напълнили десетки куфари с храни и лекарства и заминали за карибската страна.



24-годишната булка от Джорджия и 17-годишната й сестра започнали да събират помощи преди пътуването. Акцията им станала популярна във Фейсбук и десетки дарители им изпратили помощи, които да занесат на Бахамите. Сред изпратеното имало бебешка храна, дрехи и устройства за филтрация на вода.

"Бяхме 10 жени. Заедно с чантите, които носехме и нещата от даренията, пристигнахме с над 50 сака на островите", казва булката Рики Кали.
 
След като разбрали каква е целта на пътуването, от авиокомпания Делта премахнали таксите за допълнителен багаж на цялата група.

Майката на булката, която през цялото време публикувала във Фейсбук подробности за кампанията, каза, че са били впечатлени от реакцията на хората към призива за помощ.
 
"Планираме да организираме втора кампания за дарения и да изпратим събраното на Бахамските острови", посочи Санди Кали.

Дориан беше ураган от най-високата, пета степен. Стихията отне живота на най-малко 50 души на Бахамските острови, като 1500 все още са в неизвестност. Поне 15 000 души имат нужда от подслон, храна и медицински грижи.
   
БГНЕС