/ БГНЕС
Италианският премиер Джорджа Мелони още с идването си на власт преди две години обяви, че ще работи за популяризиране на италианската продукция на световната сцена. На срещата на върха на Г-7 в Борго Еняция в Пулия, на която Мелони е домакин от 13 до 15 юни, тя остана вярна на убеждението си, че произведеното в Италия трябва да се рекламира по всякакъв повод, и попадна в полезрението на медиите с тоалетите, които носи.
 

Джорджа Мелони
БТА


Мелони беше заложила на костюм с широки панталони в нежнорозово, дефинирано от италианските медии като "цвят пудра", а днес тя е с костюм с цвят лавандула, като и в двата случая тоалетите са на италианска фирма от Сан Дзено Навилио в провинция Бреша в северната италианска област Ломбардия.

Италианската премиерка от години е клиент на фирмата, а тоалетите, избрани от нея за срещата на върха на Г-7, са част от колекцията пролет-лято на компанията.
И двата тоалета, които Мелони носеше на работните сесии на Г-7, бяха съчетани с точно същия цвят обувки на италианската фирма „Loriblu“.
 

Джорджа Мелони
БТА


Според специалисти по „дипломацията на модата“ тоалетите на Мелони и цветовата им гама не са случайни. Цветовете са пастелни и успокояващи, представящи  Мелони като умерена личност, отбелязва „Република“.
 

Джорджа Мелони
БТА


За гала вечерята в чест на лидерите, дадена в първата вечер на срещата на върха на Г-7, Мелони беше избрала елегантна дълга рокля с дантела на ръкавите и деколтето, в цвят, определен от италианските медии като „нощно синьо“.

Любопитното е, че председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, която сега в ЕС е възприемана начело на политически лагер, разграничаващ се от лагера на Мелони, беше избрала за срещата на върха на Г-7 сходни тоалети.
 

Джорджа Мелони
БТА


В първия ден тя се появи със сако в розов нюанс, подобен на този на костюма на Мелони. А на галавечерта роклята й също беше в идентично „нощно синьо“ и сходен стил, като роклята на италианския премиер. Случайно съвпадение или негласна индикация, че двете лидерки биха намерили общ език в бъдеще, това само времето ще покаже, допълва италианското издание.
 

Джорджа Мелони
БТА

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Габриела Големанска/БТА