/ БГНЕС
Повече от десет хиляди души, които смятат, че коронавирусът е измама, се събраха на лондонския площад „Трафалгар“, за да протестират срещу наложените ограничителни мерки, и за да се противопоставят на програмите за задължителна ваксинация срещу вируса, предаде „Дейли Мейл“.

протест в Лондон
БГНЕС

Митингът „Обединени за свобода“ започна по обяд в британската столица с призиви за „край на правителствените лъжи“ и възстановяване на всички свободи.

Според част от протестиращите, маските намаляват имунитета, а ограниченията са сравнявани с „изтезания на деца“.

Братът на опозиционния политик Джереми Корбин - Пиърс, и теоретикът на конспирацията за COVID - Дейвид Айк присъстваха на митинга, като призоваха полицията да „спре да служи на психопатите“ и да се присъедини към протестиращите.

Организаторите определят правителството като „терористи, които водят война срещу хората в тази страна“. Според един от присъстващите на площада „това е политическа програма за извършване на масов геноцид над населението. Това е техният дневен ред".

Пред местни медии демонстрантите обявяват и исканията си - да „няма повече заключвания, да няма социално дистанциране, без маски. Без проследяване, без здравни паспорти. Няма задължителни ваксинации, няма „ново нормално“. Да бъдат възстановени всички човешки права, които са нарушени".

протест в Лондон
БГНЕС

Теоретикът на конспирацията Дейвид Айк попадна в медиите през май, след като направи противоречиви недоказани твърдения за вируса в няколко интернет платформи, включително тази, че вирусът е свързан с 5G-мобилната мрежа.

И YouTube, и Facebook изтриха профилите му, позовавайки се на нарушение на съответните им политики заради оспорването на съществуването на COVID-19.

В интервю, заради което местна медия бе санкционирана, той изказа необосновани теории за вируса и предположи, че задължителната ваксинация е фашизъм“.

Братът на опозиционния политик Джеръми Корбин - Пиърс, пък е поддръжник на теорията, че коронавирусът е свързан с 5G-мобилните мрежи.
БГНЕС