Мит Ромни нарече Доналд Тръмп лъжец
Мит Ромни нарече Доналд Тръмп лъжец / Guliver/Getty Images

Бившият кандидат на републиканците на президентските избори в САЩ през 2012 г. Мит Ромни призова днес своите съпартийци да подкрепят всеки друг претендент от партията за поста президент на САЩ, освен Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

Говорейки в института "Хинкли" в Солт Лейк Сити (щата Юта) Ромни нарече Тръмп "лъжец" и каза, че неговото избиране за президент би довело до "спад в икономиката", а неговите данъчни "инициативи" биха повишили бюджетния дефицит. "Той изобщо не е бизнес гений и би бил много лош президент за американските работници", отбеляза Ромни, цитиран от ТАСС.

"В областта на външната политика Тръмп не е много умен, - продължи бившият губернатор на Масачузетс. - Неговите изказвания по външнополитическите проблеми тревожат нашите съюзници и вдъхновяват нашите противници". Ромни напомни, изявленията на Тръмп, който се възхищава от Владимир Путин и нарече президента на САЩ Джордж Буш лъжец.

"Външната политика на Тръмп би довела до там американците да се окажат в по-слаба сигурност", каза той и заключи, че затова Тръмп не трябва да стане президент на САЩ. Той призова републиканците да подкрепят другите претенденти за партийната номинация - сенаторите Тед Круз, Марко Рубио и губернатора на Охайо Джон Кейсик.

Източник: БТА