/ Guliver/Getty Images
Австралийските власти изразиха дълбоко съжаление, че не са открили изчезналия на 8 март 2014 г. самолет на авиокомпания "Малейжа еърлайнс" и определиха тази мистерия като "неприемлива" във финалния си доклад за безуспешното издирване, който бе публикуван днес, съобщи Ройтерс.
 
"Причините за изчезването на полет MH370 не могат да бъдат установени със сигурност, докато летателната машина не бъде намерена", каза в доклада Австралийската служба за безопасност на транспорта.
 
Останките на полет MH370 най-вероятно не са там, където ги търсят

"Дълбоко съжаляваме, че не можахме да намерим самолета, нито тези 239 души на борда, които още са в неизвестност", заяви ведомството. "Почти невъобразимо е и със сигурност е обществено неприемливо в модерната авиация голям пътнически самолет да изчезне и светът да не знае със сигурност какво е станало с него и с хората на борда му", допълва службата.
 
Роднини на изчезналите от самолет MH370 искат търсенето на продължи

Изчезването на "Боинг 777" на 8 март 2014 г. с 239 души на борда, изпълнявал полет от Куала Лумпур за Пекин, е една от най-големите мистерии в световното въздухоплаване. Смята се, че самолетът се е отклонил с хиляди километри от курса си и е преминал през южната чат на Индийския океан, преди да се разбие край бреговете на Западна Австралия.
 

Guliver/Getty Images


Австралия, Малайзия и Китай проведоха разследване за 160 млн. долара, но го прекратиха през януари, когато след 1046 дни не откриха нищо, въпреки протестите на семействата на пътниците от самолета.
БТА