/ Gettyimages
Бившият президент на САЩ Барак Обама присъства на среща с млади лидери, организирана от неговата фондация, предаде Ройтерс. Неговата съпруга Мишел също уважи събитието. Тя призова участниците във форума да внимават със силата на социалните медии, предаде Асошиейтед прес.

Коментар на Обама стана най-харесвания туит в историята

Барак и Мишел Обама
Gettyimages

Думите имат значение, особено в една епоха, когато Туитър и другите социални медии могат да бъдат използвани като оръжие, подчерта съпругата на Барак Обама. Тя отбеляза, че хората не бива да "туитват всяка своя мисъл", защото "първите мисли не са достойни за светлината на деня".

Скромният Доналд: Тръмп хвали сам „изваяните“ си туитове

Нейните думи, очевидно визиращи Тръмп, предизвикаха смях в аудиторията. Тогава Мишел Обама побърза да уточни, че не говори "за никого конкретно".

Принц Хари също присъства на събитието и говори за майка си

Барак Обама възкреси своя някогашен предизборен лозунг за надежда и промяна в реч, с която закри първата срещата . Той призова за търпение в общите усилия за насърчаване на решенията "отдолу" на проблеми от пренаселването на затворите до неравенството в доходите.

Барак и Мишел Обама
Gettyimages


Тръмп публикува колаж, на който "затъмнява" Обама (СНИМКА)

"Промяната е възможна, ако работим за нея. Тя обаче няма да стане за един ден", заяви Обама. 44-ият президент на САЩ не спомена поименно своя наследник на поста Доналд Тръмп, който иска да отмени много от неговите политики, включително знаковата здравна реформа и защитата на младите имигранти срещу депортиране, отбелязва Ройтерс.
БТА