Ричард Брансън
Ричард Брансън / Gulliver/Getty Images
Британският милиардер Ричард Брансън поиска нов референдум за Брекзит, пише Евронюз.

"Ако Борис Джонсън не успее да прокара сделката с Брюксел в парламента, се отварят вратите пред възможността за втори референдум", казва Брансън. Според собственика на "Върджин", Брекзит е нанесъл щети за британските форми, пазара на труда в страната и покупателната способност на британците.
 


Ричард Брансън твърди, че нов референдум ще завърши с победа на привържениците на оставането на Великобритания в Европейския съюз.

"Ако това стане, ще видим британския паунд отново да повишава курса си. Ще видим търговията на нивата, на които беше преди старта на Брекзит. Със сигурност ще настъпят по-добри времена", казва Брансън.


Ричард Брансън организира концерт за набиране на средства за Венецуела


Милиардерът даде интервюто няколко дни преди компанията му "Върджин Галактик" да пусне акциите си на борсата. Това ще е първата космическа компания, която става публична собственост.

"Това е начинът да отворим пред гражданите възможността да инвестират в космическа компания.", казва Брансън, който твърди, че е уверен, че когато излезе на борсата, Върджин Галактик ще се представи добре.
 
БГНЕС