Милиардерът Бъфет лично ще вози американци да гласуват за Хилари
Милиардерът Бъфет лично ще вози американци да гласуват за Хилари / Guliver/Getty Images

Eдин от най-богатите хора в САЩ и света Уорън Бъфет обеща лично да вози нуждаещите се американци, за да гласуват на президентските избори на 8 ноември.

В изказване на предизборен митинг в родния си град Омаха, щата Небраска, той каза неща, които прозвучаха като сюрприз дори за присъстващата на митинга кандидатка Хилари Клинтън. Първо, Бъфет разкри, че е създал специален сайт, чието име може да се преведе като "да ви закараме на изборите". Съответната услуга Бъфет ще предостави не само за гласуването, но и за регистрирането на избирателите.

Второ, той обеща, че на 8 ноември "лично ще откара в изборните секции най-малко 10 души, на които ще и е трудно сами да отидат там".

Накрая той добави, че за изборния ден е наел автобус и смята да вози с него избиратели, "да прави селфита и изобщо всичко необходимо", за да помогне на Клинтън.

Личното състояние на Бъфет е 65 млрд. долара, той е в първата тройка на най-богатите жители на САЩ. Американските медии напомнят, че напоследък подкрепа за Клинтън изразяват и други милиардери, като например бившият нюйоркски кмет Майкъл Блумбърг.

В същото време нейният съперник Доналд Тръмп напомня, че Хилари е кандидатка на политическата и икономическа върхушка на страната и въплъщение на онези несправедливи правила и практики, за чиято промяна настояват американските избиратели.

Източник: БГНЕС