Мик Джагър, Рони Ууд и Бевърли Найт записаха благотворителен сингъл
Мик Джагър, Рони Ууд и Бевърли Найт записаха благотворителен сингъл / снимка: Guliver/Getty Images

Мик Джагър и Рони Ууд от култовата британска група "Ролинг стоунс" обединиха усилията си с британската соул певица Бевърли Найт и записаха благотворителен сингъл в помощ на жертвите на разрушителното земетресение в Непал, съобщи Ройтерс.

Песента е озаглавена "Look into Your Heart". Ууд заяви, че се радва, че е участвал в записването на композицията, в която Найт пее, а Джагър е бек вокалист. Участват и 100 хористи, поддръжници на организацията "Запази децата".

Според Найт трагедията в Непал показва колко сме уязвими пред лицето на природата. Тя изрази надеждата, че средствата ще помогнат за ремонта и възстановяването на жилища в страната. Тракът е продуциран от основателя и барабанист на групата "Пинк Флойд" Ник Мейсън.

Днес властите в Непал съобщиха, че броят на загиналите при разрушителното земетресение и последвалите вторични трусове вече достига почти 7700 души. „Точният брой на загиналите е 7675 души. Към момента властите са предали тленните останки на 7583 души”, гласи съобщение на Министерството на вътрешните работи.

За безследно изчезнали се водят 384 души, от тях 13 са чужденци. Броят на ранените е 16 390 души, добавя министерството. Поти 6100 души са на стационарно лечение.

Източник: БТА, БГНЕС